Implantati & All On Four

Gubitak zuba uzrokovan traumom, parodontitisom ili vađenjem zuba može uzrokovati niz poteškoća kao što su propadanje kosti na mjestu vađenja, problemi sa zglobom, poremečaji žvakanja, ali može i narušiti estetiku vašeg osmijeha te je izgubljeni zub nužno nadomjestiti.

Jedno od rješenja jest ugradnja zubnih implantata. Riječ je o dugotrajnom te funkcionalno i estetski najboljem rješenju primjenjivom kod gotovo svih pacijenata neovisno o razlogu gubitka zuba. Zahvat je u potpunosti bezbolan i vrlo brz. Implantat je načinjen od antialergijskog titana te zamjenjuje korijen zuba u čeljusti.

U našoj klinici postoji mogućnost i nadogradnje izgubljene kosti korištenjem različitih kirurških zahvata kao što su podizanje dna maksilarnog sinusa, koštane regeneracije i koštane augmentacije. Kada su odabir i ugradnja implantata izvedeni stručno, vrlo su rijetke reakcije odbacivanja. Nakon ugradnje implantata slijedi faza cijeljenja i njegova srastanja s kosti koja prosječno traje tri mjeseca. U slučaju procjene doktora da implantat ima tzv. primarnu stabilnost moguće ga je odmah opteretiti i staviti privremenu krunicu ili drugi protetski rad do završetka faze cijeljenja. Implantate je moguće koristiti i u svrhu učvršćivanja totalne proteze (obično su potrebna dva).

Ako se kod bezube čeljusti želi izbjeći klasična proteza primjenjuje se metoda ALL ON FOUR. Riječ je o metodi pri kojoj 4 implantata ‘nose’ čitav protetski uradak. Ova inovativna metoda omogućuje maksimalnu redukciju proteze u obliku potkove ili izradu pravih keramičkih zuba na implantatima, ovisno o cijeni i indikaciji. Postoji i metoda ALL ON SIX koja predstavlja proširenu verziju metode ALL ON FOUR gdje kost omogućava ugradnju i do 6 implantanata radi još veće stabilnosti rada. U klinici Dentelli* isključivo koristimo visokokvalitetne materijale zbog čega ugrađujemo vrhunske Ankylos implantate njemačke kvalitete s doživotnom garancijom.

Prepustite se rukama naših stručnjaka s potpunim povjerenjem jer će naši implantati zasigurno poboljšati kvalitetu Vašeg života.