Dječja stomatologija

Svaki dobar doktor dentalne medicine svjestan je zahtjevne uloge u kojoj se nađe kada na njegovu stolicu sjedne dijete. Tada je od iznimne važnosti pokazati strpljenje, mir, vedrinu, ali i biti maštovit. Djeca su pacijenti koji iziskuju posebne metode rada. S njima treba raditi brzo jer su nestrpljivi i vrlo često jako uplašeni. Iskustvo dječje psihologije i profesionalnost naših doktora omogućuje nam uspješno liječenje i najzahtjevnijih malih pacijenata.

Jeste li znali da i mliječne zube treba popravljati? Pokvareni mliječni zubi mogu uzrokovati bolove vašem djetetu ali i utjecati na zdravlje trajnih nasljednika. Kako bismo razveselili naše malene pacijente, za njih smo pripremili šarene plombice (ili pak bijele), a i strah od vađenja ili liječenja zuba kod nas je značajno umanjen.

Kada im izniknu trajni zubi, moguće ih je zaštititi na mjestima najpodložnijima karijesu.

Kako bismo spriječili nastanak karijesa, djecu bi trebalo odmalena učiti i privikavati na održavanje higijene zubi, a kako bismo njihove zube održavali lijepima i zdravima, s njih ćemo odstraniti kamenac i žute naslage, ispolirati ih i zaštititi.

Pri dolasku u našu kliniku, mališane će razveseliti posebno uređena ordinacija za djecu, a kada prođu i poseban program prilagodbe, vaš sljedeći dolazak bit će znatno lakši. Svaki mali pacijent dobije nagradu iz bogate škrinje poklona 😉